Macam mana orang kerja makan gaji boleh drive kereta made in Germany secara PERCUMA.

Macam mana orang makan gaji je boleh beli kereta mewah ni? Tak logik betul!

Ramai orang ingat kalau makan gaji je tak boleh nak beli kereta mewah. Yelah macam mana orang makan gaji nak merasa drive kereta jenama mahal? Gaji pula tak seberapa. Biasa yang pakai kereta mewah ni orang bisnes je.

Ini kisah rare salah seorang client kami. Makan gaji je bekerja bawah orang. Boleh beli kereta Saga Made in Germany. Dah lah made in Germany, orang lain yang tolong bayarkan kereta tu untuk dia. Wow drive percuma je? Biar betul!

Baca kisah Tuan Khalid Ibrahim ni kalau anda nak tahu macam mana orang kerja makan gaji boleh drive kereta made in Germany secara PERCUMA.

” TOLONG JANGAN JUMPA SAYA “

Sebab kalau jumpa, anda akan jadi macam sahabat saya Khalid Ibrahim (Sodox) ini.

Tahun lepas (2020) beliau datang jumpa saya, minta pendapat saya patut kah beliau beli kereta pada ketika itu?

Saya jawab dengan mudah.

Jangan beli kereta kalau : 

  1. Installment bulan-bulan bayar guna duit gaji
  2. Belum ada portfolio hartanah minimum 2 juta

Beliau nekad dan minta saya bantu untuk susunkan plan dan strategy.

3 bulan pertama digunakan untuk menstruktur semula financial profile beliau.

Bila financial profile dah cantik, ini apa yang saya bantu beliau dan beliau sendiri dah berjaya buat dalam tempoh 9 bulan.


Januari 2021

  1. Beli hartanah 30% discount (dekat Subang)
  2. Dapat 85k cashback
  3. Lepas sewakan, boleh dapat beberapa ratus duit lebihan

 

September 2021

  1. Beli hartanah 33% discount (dekat Damansara)
  2. Dapat 25k cashback (Loan 70%)
  3. Lepas sewakan, boleh dapat beberapa ratus duit lebihan

Beliau juga ada sedikit ilmu pelaburan yang lain yang boleh bantu dapat passive income bulan-bulan.

Saya pun ada kongsikan dengan beliau, kenapa penting untuk buat hutang baik banyak-banyak terlebih dahulu?

Supaya hutang-hutang jahat yang beliau bakal buat selepas ini ada orang lain yang tolong bayarkan.

Bak kata mentor saya,

Beli kereta idaman tak salah, asalkan orang lain tolong bayarkan”.

A New milestone in life. High performance employee (2 times promotion in 1 year). Dapat pakai kereta idaman pada umur 32 tahun. Portfolio hartanah 2 juta. Apalagi anda mau?

Well deserved! Tahniah sahabat!

Nota Jangan Jumpa :
Sebenarnya plan asal dia nak beli kereta M. Tapi saya racun untuk beli Saga Made in Germany ni. Baru lah dapat “Fuhhh”… 🤣
#GengMakanGaji

Siapa nak belajar dengan Shahriman teknik dan cara untuk dapat kereta percuma dan beli rumah tanpa modal (orang lain tolong bayarkan)

 

Sila isi ruangan di bawah supaya mudah untuk kami hubungi anda.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Writen by

Do You Enjoyed This Article?

Join our community of 3 million people and get updated every week We have a lot more just for you! Lets join us now