fbpx

Pernah Bergaduh Kerana Wang, Sekarang Saya Jana RM 6000 Sebulan Berkerja di Rumah – Dr Syakur

SALAH BELI HARTANAH DI KAWASAN YANG TIDAK STRATEGIK

Sebelum jadi klien saya telah melabur untuk pembelian rumah berjumlah RM660,000 di Rawang, walaupun kawasan perumahan tersebut tidak strategik. Saya tiada ilmu dalam pelaburan mahupun hartanah. Saya terpaksa menghadapi masalah kewangan yang teruk akibat pembelian tersebut.

Saya perlu menggunakan separuh daripada gaji saya untuk membayar ‘instalment’ rumah. Saya terpaksa kerja lebih masa sehingga tiada masa untuk berehat atau bersama keluarga. Saya pernah bekerja hingga 48 jam, dan tidak bercuti hingga 3-4 minggu.

FAR CAPITAL BANTU SELESAIKAN HUTANG

Saya mengaku yang saya buta kewangan kerana saya tiada masa untuk belajar tentang kewangan, saya terlalu sibuk mencari wang.

Apabila saya join sebagai klien FAR Capital, saya baru sahaja buat personal loan sebanyak RM200,000 kerana saya tidak cukup duit untuk bayar komitmen bulanan. Semasa saya join webinar FR dan belajar tentang 7 kriteria, saya sedar bahawa saya telah membeli property yang tidak memenuhi mana-mana kriteria yang disebutakan. Jadi selepas jadi klien saya amat bersyukur kerana FAR Capital mengajar cara untuk menyelesaikan hutang saya, yang mana tak boleh saya peroleh di tempat lain.

Dahulu saya selalu berselisih faham dengan isteri saya kerana tak cukup duit. Sehingga isteri beli keropok lekor pun saya marah kerana ingin berjimat. FAR Cap membuka jalan saya untuk melangsaikan hutang saya

JANA PENDAPATAN SEHINGGA RM 6000 SEBULAN

Saya juga dapat peluang untuk menjana pendapatan daripada FAR Capital dan disebabkan itu, saya ada lebih banyak masa bersama keluarga. Melalui program Hustle Income saya telah berjaya peroleh sehingga RM6,000 sebulan. Ini sangat membantu saya menguruskan komitmen bulanan disamping menambah simpanan.

FAR Capital telah mengubah kehidupan saya ke arah yang lebih positif.  Saya sedikit pun tak menyesal jadi klien FAR Capital, saya pasti saya tak mungkin akan mendapat faedah seperti ini daripada mana-mana platform lain.

Moving forward, saya merancang untuk mendapatkan RM20,000 passive income dan rumah untuk anak-anak saya yang boleh mereka gunakan sebagai dana pendidikan.

Ingin keluar dari bebanan kewangan seperti Dr Syakur?

Sila isi ruangan di bawah supaya mudah untuk kami hubungi anda.


Follow Dr. Syakur on Facebook

    Comments are closed

    Join us to get the above unfair advantage.

    Don't lose the opportunity and take this chance to learn this, especially for those of you who already own property right now​.
    OFfice
    ©2023 FAR Capital Sdn. Bhd. All rights reserved.